Kısaca;
"İş dünyası ile üniversiteli gençleri teknik ve sosyal anlamda bir araya getiren bugüne kadar gerçekleştirilmiş ilk ve en kapsamlı organizasyondur."
Açılımı "Genç Üniversiteli Cevherler" olan bu projede Üniversiteli gençler aynen Anadolu topraklarında bolca bulunan ve gerektiği gibi işlenemeyen çok değerli bor madenlerine benzetilmektedir.
Özellikle Anadolu’daki üniversitelerde keşfedilmeyi bekleyen başarılı ve istekli genç cevherlerin, işletmelerden gelen istekler ve dünya konjonktüründeki gelişmeler doğrultusunda yetiştirilerek iş bulmalarını destekleyen, bu eksende organize olan bir projedir.
GÜC Projesi; ulusal ve uluslararası anlamda iş dünyasının hangi alanda, hangi adaydan, hangi özellikleri istediğine yönelik GÜC İK Kurulunun* çizdiği çerçeveler ekseninde inşa ve icra edilir.
2002 yılından itibaren proje mimarı ve uygulayıcısı ekip, Pilot Üniversite olarak seçilen bir taşra üniversitesinde çalışmaya başlamıştır. Yıl boyu ders dışı aktivite sayısı 8 ile 10 olarak ölçülen kampüsü, üst yönetimin de desteklemesi ve tetiklemesi ile 400-500 civarı ders dışı aktivite (konferans, zirve, seminer, panel, sergi vs.) sayısına ulaştırmıştır. Girişimcilikten teknokrasiye, finanstan dış ticarete kadar farklı birçok alanda yapılan çalışmalar neticesinde aldıkları belgelerle, sanat ve spor dallarında yapılan çalışmalarla öğrenciler geleceğe hazırlanmış ve onlarca işe yerleştirmeye katkıda bulunulmuştur.
GÜC projesine başlanıldığı günden bugüne büyük bir özveri ile gerçekleştirilen çalışmalarda, 2011 güz dönemi çalışmaları ile birlikte bugüne kadar toplam da; Kıbrıs dahil, 50’nin üzerinde şehir, 60'ın üzerinde üniversite ana kampüsü, 80'nin üzerinde meslek yüksekokulunda, toplam 1,354,418 üniversite öğrencisine ulaşılmıştır.
*GUC İnsan Kaynakları Kurulu, iş yaşamında uzun yıllar görev yapmış, kamu ve özel sektör üst düzey yöneticilerden oluşan gönüllü bir danışma kuruludur.
|